Video's

Video

Op deze pagina kan je verschillende video's terugvinden die te maken hebben met het internaat Kindsheid Jesu.  Onder de rubriek varia > actueel (klik hier) kan je ook nog enkele andere leuke items, artikels,... terugvinden die met het internaat te maken hebben.

Hieronder kan je een opsomming vinden van de filmpjes die je op deze pagina kan terugvinden:

 1. Reportage Senneke van de Wygaert over internaat als schoolopdracht (juni 2018).
 2. Internaat KJ op iedereen beroemd (november 2017).  Beschikbaar tot eind maart 2018.
 3. Inzending internaat Kindsheid Jesu (4de plaats populariteitswedstrijd, 4 de plaats jurywedstrijd) voor de youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) (januari 2017)
 4. Videoboodschap Matteo Simoni ter gelegenheid van het Midwinter-event (januari 2017)
 5. Internaat KJ op iedereen beroemd (oktober 2016)
 6. Internaat KJ op het VTM nieuws (augustus 2016)
 7. Winnende inzending internaat Kindsheid Jesu (2e populariteitswedstrijd, 1ste jurywedstrijd) voor de youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) (april 2016)
 8. Winnende inzending internaat Kindsheid Jesu voor de youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) (april 2015)
 9. Film over het jaarthema van de Midiora in samenwerking met Bandits (oktober 2014)
 10. Internaat KJ op TVL nieuws (augustus 2014)
 11. Winnende inzending internaat Kindsheid Jesu voor de youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) (april 2014)
 12. Film over activiteit met het Lager Onderwijs, georganiseerd door studenten van de KHLim (november 2013)
 13. Schoolopdracht Floran Degraeve, een pareltje voor het oog (november 2013)
 14. Film over de grootse brandoefening ism de brandweer van Hasselt (november 2013)
 15. Film over het jaarthema van de Midiora in samenwerking met de Romeo's (oktober 2013)
 16. Promotiefilm lager onderwijs (juni 2013)
 17. Schoolopdracht Kimberly Vandersypen ivm Humaniora (juni 2013)
 18. Internaat behaalt 2de plaats in You Tube wedstrijd Olyfran (maart 2013)
 19. Promotiefilm nieuwbouw internaat (november 2012)
 20. Promotiefilm Midiora (oktober 2012)
 21. Internaat KJ op TVL (september 2012)
 22. Internaat KJ op TVL (augustus 2008)
 23. Fragment internaatsspektakel: dans  (mei 2008)
 24. Fragment internaatsspektakel: zang (mei 2008)

Reportage over internaat door Senneke

(juni 2018) 

Maak een reportage...  Dit was de opdracht die Senneke Van de Wygaert kreeg van de school.  Na een korte brainstorm had ze haar onderwerp gevonden, namelijk het internaat.  En dus ging ze aan de slag met een prachtig resultaat tot gevolg.

Internaat KJ in Iedereen Beroemd (beschikbaar tot maart 2018)

(november 2017) 

Het populaire televisieprogramma 'Iedereen beroemd' is deze week opnames komen maken op ons internaat.  Nadat we vroeger als eens figureerden in de rubriek 'de hoofdtelefoon', mochten we deze keer deelnemen in 'De verjaardagsquiz'. 

Jarige van dienst was Liam.  Frans en Emiel waren de quizzers die in de verjaardagsquiz een prijs voor Liam probeerden binnen te halen.  Iets dat ze met glans hebben gedaan, want ze hebben de hoofdprijs gewonnen.  Zo mogen ze binnenkort met hun drietjes een namiddagje gaan lasershooten.   

Omwille van een onderlinge overeenkomst met de VRT, is dit filmpje vanaf 26 maart 2018 niet meer beschikbaar op onze website.  Onze excuses voor het ongemak.

Inzending internaat Kindsheid Jesu voor You Tube wedstrijd 2016-2017 van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) 

(januari 2017) 

Enkele internen van de Humaniora hebben ook dit jaar een filmpje gemaakt om deel te nemen aan de Youtube wedstrijd 2016-2017 van Olyfran (de Vlaamse Olympiade van het Frans). 

Het filmpje is gemaakt door internen van KJ, PIKOH, HAST, ... 

Nadat ze de afgelopen jaren al enkele malen tweede en eerste geworden zijn en zelfs een keertje de juryprijs hebben gewonnen, mikken ze ook dit jaar weer op een podiumplaats.

Het filmpje dat de meeste kijkers heeft op 19 april 2017 zal uitgeroepen worden tot de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd.

Bekijk het filmpje, like het en deel het met je vrienden.  Onze internen zullen jullie eeuwig dankbaar zijn.

Met Matteo in een warm internaatsbad! 

(januari 2017) 

Tijdens de apotheose van het Midwinter-event richt een dankbare en enthousiaste Matteo Simoni, oud-intern van het Internaat Kindsheid Jesu in Hasselt, zich tot de internaatsopvoeders en internen.  Iedereen is ontzettend verrast over de warmhartige videoboodschap die Matteo meegeeft. 

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.   

Internaat KJ in Iedereen Beroemd

(oktober 2016) 

Iedereen beroemd is al enkele jaren een begrip op de Vlaamse televisie.  Ons internaat was dan ook heel fier toen we gevraagd werden om deel te nemen in de rubriek "De hoofdtelefoon".  De bedoeling is dat er door de deelnemers een liedje gezongen wordt, terwijl ze er naar luisteren door een hoofdtelefoon.  De internen van ons internaat hadden gekozen voor "Een eigen huis" van Rene Froger.  En dat ze goed kunnen zingen is nu ook duidelijk voor de rest van televisiekijkend Vlaanderen.   

Internaat KJ op het VTM nieuws van 30/8/2016

(augustus 2016) 

De internen die aanwezig waren bij het inhuizen hebben het live kunnen meemaken, de anderen kunnen het via onderstaande link herbeleven.  Er was dinsdag 30 augustus immers een VTM-nieuwsploeg op het internaat aan het filmen om een verslag te maken voor tijdens het 19u00 nieuws.  Een leuke belevenis die een mooi verslag opleverde.  Waar het verslag over ging kan je hieronder lezen: 

"Meer en meer ouders van kinderen met leerstoornissen of gedragsproblemen sturen hun kind op internaat, omdat ze denken dat de kinderen dan beter opgevangen worden dan op een gewone school.  Dat legt extra druk op internaten: nu al vier op tien leerlingen heeft een vorm van leerstoornis of autisme.  Bovendien hebben internaten niet allemaal het personeel om die kinderen de extra zorg te geven die ze nodig hebben. ..."

Klik hier om de reportage te bekijken.

Winnende inzending internaat voor de Youtube wedstrijd Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) 

(april 2016) 

We hebben gewonnen!  Na een mooie tweede plaats in 2013 en een eerste plaats in 2014 en 2015, zijn we er dit jaar in geslaagd om de tweede plaats te behalen in de populariteitswedstrijd van de Youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans).  Maar tevens zijn we ook bekroond door de jury met een eerste plaats!  Woensdag 11 mei mogen enkele internen die meegewerkt hebben aan het filmpje, namens de hele 'crew', de hoofdprijs in ontvangst gaan nemen tijdens de officiële prijsuitreiking in Brussel.  Het internaat wil de 'crew' en iedereen die het filmpje bekeken en gedeeld heeft, bedanken voor hun bijdrage aan dit succesverhaal. 

Winnende inzending internaat voor de Youtube wedstrijd Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) 

(april 2015) 

We hebben gewonnen!  Na een mooie tweede plaats in 2013 en een eerste plaats in 2014, zijn we er dit jaar opnieuw in geslaagd om de eerste plaats te behalen in de Youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans).  Woensdag 13 mei mogen 3 internen die meegewerkt hebben aan het filmpje, namens de hele 'crew', de hoofdprijs in ontvangst gaan nemen tijdens de officiële prijsuitreiking in Brussel.  Het internaat wil de 'crew' en iedereen die het filmpje bekeken en gedeeld heeft, bedanken voor hun bijdrage aan dit succesverhaal. 

Hieronder kan je het filmpje met bijhorende inleiding terugvinden, zoals het in februari 2014 verschenen is: 

 

Enkele internen van de Humaniora hebben ook dit jaar een filmpje gemaakt om deel te nemen aan de Youtube wedstrijd 2015 van Olyfran (de Vlaamse Olympiade van het Frans). 

Het filmpje is gemaakt door internen van KJ, PIKOH, TIHH, VTI, Mariaburcht, Handelsschool,... 

Na een tweede plaats in 2013 en een eerste plaats in 2014 willen de deelnemers ook dit jaar weer mikken op een podiumplaats.

Het filmpje dat de meeste kijkers heeft op 22 april 2015 zal uitgeroepen worden tot de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd.  

Bekijk het filmpje, like het en deel het met je vrienden.  Onze internen zullen jullie eeuwig dankbaar zijn.

Film jaarthema midiora 2014-2015 

(oktober 2014) 

"Dit is jouw moment" is met trots het nieuwe jaarthema van de midioragroep voor het schooljaar 2014-2015. Niemand minder dan de "Bandits" waren bereid om een videoboodschap in te spreken voor onze internen naar aanleiding van hun gelijknamig lied.

Een gans jaar zullen onze internen werken rond dit jaarthema aan de hand van activiteiten, sport en spel, groepsgesprekken,... 

Internaten winnen aan populariteit

(augustus 2014) 

De school start nu maandag, maar voor de Limburgse internaten was het vandaag al verzamelen geblazen. Zo ook bij het internaat Kindsheid Jesu in Hasselt, het grootste internaat van Limburg met 130 internen . Kostscholen worden steeds populairder in Vlaanderen. Dat blijkt toch uit de overvolle wachtlijsten.

 

Winnende inzending internaat Kindsheid Jesu voor de Youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans) 

(april 2014) 

We hebben gewonnen!  Na een mooie tweede plaats vorig jaar, zijn we er dit jaar in geslaagd om de eerste plaats te behalen in de Youtube wedstrijd van Olyfran (Vlaamse Olympiade van het Frans).  Woensdag 14 mei mogen 3 internen die meegewerkt hebben aan het filmpje, namens de hele 'crew', de hoofdprijs in ontvangst gaan nemen tijdens de officiële prijsuitreiking in Brussel.  Het internaat wil de 'crew' en iedereen die het filmpje bekeken en gedeeld heeft, bedanken voor hun bijdrage aan dit succesverhaal. 

Hieronder kan je het filmpje met bijhorende inleiding terugvinden, zoals het in februari 2014 verschenen is: 

Enkele internen van de Humaniora hebben een filmpje gemaakt om deel te nemen aan de Youtube wedstrijd van Olyfran.  
Het filmpje gaat over 2 franstaligen die proberen om een groepje hangjongeren te overtuigen om deel te nemen aan Olyfran.  Ze slagen erin een deel van de groep te overtuigen.  Het eindigt in een groot feest.  Jammer genoeg konden ze flappy bird niet meer redden.
Bekijk het filmpje, deel het en like het.  Want hoe meer kijkers, hoe meer kans we hebben om de jongerenwedstrijd te winnen...  Kijken dus!!!

Film over activiteit met het Lager Onderwijs, georganiseerd door studenten van de KHLim 

(november 2013) 

De leerlingen van de lagere school kregen vandaag de kans om, in samenwerking met studenten van de KHLim (in het kader van hun sociaal-artistiek project), hun dromen te schilderen.  Het werd een creatieve en kleurrijke namiddag.  Graag willen we via deze weg dan ook Anne, Sofie en Elle nogmaals bedanken om onze internen een toffe en dromerige namiddag te bezorgen.

Om alles vakkundig vast te leggen werd er beroep gedaan op Floran Degraeve (intern 5de jaar).  Hij maakte van de hele gebeurtenis onderstaand smaakvol sfeerverslag. 

Schoolopdracht Floran Degraeve 

(november 2013) 

"Maak een filmpje rond 'Yellow' " zo luidde de opdracht voor Floran, intern van de Humaniora.  Geen probleem voor Floran.  Hij ging aan de slag met dit schitterende filmpje als resultaat. 

Film over de grootse brandoefening ism de brandweer van Hasselt 2013-2014 

(november 2013) 

Elk jaar doet ons internaat verschillende brandoefeningen, maar deze keer was het toch een heel speciale oefening.  Zo kwam de brandweer van Hasselt ditmaal ter plaatse met verschillende brandweerwagens, een heleboel materiaal, zoekhonden, een rookmachine,...  Voor hen was het immers een unieke gelegenheid om eens te oefenen in onze nieuwbouw en om de internen eens echt te testen.

Om alles vakkundig vast te leggen werd er beroep gedaan op Sjors Ruijters (intern 6de jaar).  Hij maakte van de hele gebeurtenis onderstaand smaakvol sfeerverslag. 

Film jaarthema midiora 2013-2014 

(oktober 2013) 

"Houden van elkaar" is met trots het nieuwe jaarthema van de midioragroep voor het schooljaar 2013-2014. Niemand minder dan de "Romeo's" waren bereid om een videoboodschap in te spreken voor onze internen naar aanleiding van hun gelijknamig lied.

Een gans jaar zullen onze internen werken rond dit jaarthema. Activiteiten, sport en spel, groepsgesprekken,... maar vooral een echt bezoek aan het internaat van de Romeo's staan nog op het programma. 

Promotiefilm lager onderwijs

(juni 2013) 

Om onze lagere school een beetje in de kijker te zetten heeft Sjors Ruijters (5de jaar), een zeer leuk filmpje gemaakt.  Wil jij ook eens kijken hoe een dag op de lagere school eruit ziet, bekijk dan zeker het onderstaande filmpje. 

Promofilm internaat Kindsheid Jesu

(november 2012) 

Door op de onderstaande link te klikken kan je het kunstzinnige en smaakvolle filmpje bekijken dat gemaakt is ter gelegenheid van de opening van onze nieuwbouw.  Het filmpje geeft een mooie weergave van wat je van ons internaat kan en mag verwachten.

© 2017 Scholen Kindsheid Jesu | Kempische Steenweg 400 - 3500 Hasselt | info@kjhasselt.be | Tel.: 011 27 84 60 | BE0463.569.334


          Telefoon: 011/278461

          middenschool@kjhasselt.be

         
      Telefoon: 011/278462

      humaniora@kjhasselt.be

 

         
      Telefoon: 011/278463

      internaat@kjhasselt.be

 

         

      ouders@kjhasselt.be

 

Comments