top of page

Verkennende projecten

Eerste jaar

In het eerste jaar kan je gedurende 4 uur per week ‘proeven’ van een bepaald domein. Kies je Latijn, dan is dit een keuze voor het hele schooljaar. Gaat je voorkeur naar iets anders uit, dan kan je 2 verschillende verkennende projecten leren kennen doorheen het schooljaar. 

Logo's verkennende proj 2.png

Tweede jaar

In het tweede jaar kan je gedurende 5 uur per week kennismaken met een verkennnend project major. Daarenboven kies je voor een verkennend project minor, 2 uren per week. 

Verkennende proj 2dejaar.png
  • Economie en organisatie

  • Kunst & Creatie

.    STEM-Technieken

Verkennende projecten

Maatschappij & Welzijn

Je gaat op reis. De koffers zijn gepakt, rennen voor het vliegtuig! Je maakt kennis met verschillende culturen, hun waarden en normen. Je ontmoet veel mensen, leert begrijpen waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen, voeden... je blijft in contact via een dagboek. Doorheen je reis ontdek je hoe belangrijk media en communicatie zijn. 

Kunst &
Creatie

Je maakt kennis met de expressievormen beeld, muziek, beweging en woord. Dit project biedt je de mogelijkheid om je creativiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen. Via specifieke vaardigheden en technieken leer je op een aangename en speelse manier om jezelf in allerlei expressievormen te uiten. De opdrachten sluiten aan bij jouw persoonlijke interesses en leefwereld. Je wordt aangesproken op je talent en leert grenzen verleggen en verdiepen. Jouw taleneten worden duidelijk in de verf gezet. 

Klassieke talen
& cultuur

Laat je onderdompelen in de wondere wereld van de Grieken en Romeinen. Je leest teksten over helden, goden en gebeurtenissen in de oudheid. Je studeert woordjes, ontdekt grammatica, leert taalstructuren kennen: het helpt je allemaal om die boeiende verhalen beter te begrijpen en te genieten van beide interessante culturen!

STEM-Wetenschappen

Je maakt kennis met de domeinen van de natuurwetenschappen. Je leert nauwkeurig en veilig werken en ontdekt de wetenschappelijke wereld via proefjes. Dit alles zal je eerst begeleid uitvoeren en later doe je dit zelfstandig. Alle onderdelen van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) zullen aan bod komen.

STEM-
Technieken

Je maakt kennis met een hele waaier van technologie, techniek, wetenschap en wiskunde. Je ontwikkelt een eigen visie om samen de stadskern van de toekomst te bouwen of te verbeteren. Met behulp van nieuwe technieken wandel je door jouw virtuele wereld en creëer je een kijk op de toekomst met de 3D-printer en computergestuurde snijmachine. Je bestudeert alternatieve vervoersmiddelen, bouwt je elektrische wagen en programmeert een zelfrijdende auto. Een uitdagend project vol creativiteit, experimenten, vaardigheden en programmatie. 

Sport &
 Wetenschappen

Vind jij het ook zo fascinerend hoe sportatleten voortdurend hun prestaties verbeteren dankzij nieuwe technieken, voedingsmethodes en trainingsvormen? Als jij ook zin hebt om de link tussen beweging en wetenschap te onderzoeken, is jouw keuze voor het project Sport en wetenschappen de juiste! Je moet zelf geen topatleet of onderzoeksexpert zijn, wel is het belangrijk dat je openstaat om positief en actief te bewegen in combinatie met theoretisch onderbouwde onderzoeken in functie van het menselijk lichaam.

Economie &
 Organisatie

Als je geboeid bent door de financiële wereld en graag ICT-vaardigheden toepast in de realiteit, dan is dit project iets voor jou. Je maakt uitgebreid kennis met begrippen en concepten op economisch en financieel vlak. Je leert de wereld van het ondernemen kennen en ontdekt situaties waarin economie een belangrijke rol speelt.

Communicatie &
 Mediawijsheid

Binnen dit vak ontdek je hoe jij, anderen en onze digitale samenleving in verbinding staan met elkaar. Je leert op een passende manier omgaan met anderen, zowel in het echte leven als via sociale media. Verder ontwikkel je een kritische blik om na te gaan of informatie op het internet betrouwbaar is. Hierbij merk je ook de gevaren op van nieuwe media en leer je hier bewust en correct mee omgaan.

bottom of page