top of page

MUSART

Kunsthumaniora

Musart

STUDIEAANBOD MUZIEK & BEELD

drum Sticks

Pop

Jazzsaxofonist
Strijkkwartet

Jazz

Klassiek

Muziek

Beeld

ABV2d.jpg

NIEUW

Architecturale en beeldende Vorming

BAUK9.JPG

Beeldende en audiovisuele kunsten

ABK1.jpg

Architecturale en beeldende Kunsten

NIEUW

logo image musart.png

Toegepaste Beeldende Kunst

POP

Gedreven, passioneel, nieuwsgierig, respect voor de traditie en vollen bak goesting in een creatieve muzikale toekomst.

De popmuziek begint bij de blues en de rock n roll, heeft de traditie van de song in zijn DNA zitten. Pop is ruw en rauw in rock maar teder en zacht bij de folkzanger. Pop danst, pop grijpt terug naar de essentie wilt soms ook net niet tot een punt komen. Popmuziek gebruikt de technologie om zich te uiten en speelt leentje buur bij andere tradities zoals jazz, klassiek, wereldmuziek, … om er een eigen verhaal mee te vertellen.

De muzikant die kiest voor pop wordt door een gepassioneerd docententeam uit het werkveld van de pop, rock en jazz gecoached om vanuit een stevige basis te groeien tot een wondermooi, innovatieve en breed inzetbare (pop)muzikant.

Pop

JAZZ

Droom je ervan om solo's te spelen op swingende jazz-standards, en arrangementen te schrijven voor je eigen combo? In onze jazzafdeling leer je de geheimen van improvisatie, van blues en swing, van scat singing en latin, van Louis Armstrong en Jacob Collier!

Jazz

KLASSIEK

Mogelijk heb je een voorkeur voor het klassieke repertoire en wil je samenspelen in een kamermuziekensemble of orkest.

Klassiek

TBK
Toegepaste Beeldende Kunst

De richting Toegepaste Beeldende Kunst biedt je een brede waaier aan vakken om je creatieve talenten te ontwikkelen.
In de vakken waarnemingstekenen en beeldende vorming specialiseer je in de kennis en de vaardigheden van verschillende aspecten van de kunst: tekentechnieken, grafiek, beeldhouwen, keramiek, fotografie, … Doorheen het vak toegepaste beeldende vorming krijg je het grafisch ontwerpen in de vingers door bijvoorbeeld logo’s, affiches, verpakkingsmateriaal, enz. te ontwerpen. Het manueel ontwerpen wordt uitgebreid met de diverse mogelijkheden van digitale beeldverwerking.


In deze richting ontdek je nog meer de mogelijkheden van de beeldende taal. Je leert jezelf zowel objectief als expressief te uiten. Je zoekt naar boeiende en originele oplossingen voor twee- en driedimensionale vraagstellingen. De beeldende technieken
en tekenvaardigheden zijn geen doel op zich meer, maar staan steeds in relatie tot de vorm en inhoud van het eindproduct.
Via kunstreizen in binnen- en buitenland, gerichte bedrijfsbezoeken en een geïntegreerde proef (GIP) in het laatste jaar, vorm je een realistisch beeld van je verdere studiemogelijkheden en je latere werkterrein.

In samenwerking met HAST

download.png
Toegepaste Beeldende Kunst
ABK1_edited.jpg

ABV
Architecturale en beeldende vorming

Ben je artistiek aangelegd? Hou je van kunst en steek je zelf graag de handen uit de mouwen? Wil je je creativiteit verder ontwikkelen?

 

De tweede graad Architecturale en Beeldende Vorming combineren we een stevig pakket algemene vakken met een gedegen opleiding in architecturale en beeldende kunsten. Je kiest voor deze richting als je graag de wetenschappelijke theorie koppelt aan de praktijk en interesse hebt voor kunst. 

 

De combinatie van deze theorie- en praktijkvakken zorgt voor een degelijke en gevarieerde opleiding met het oog op doorstroom naar de derde graad.
 

In samenwerking met HAST

download.png
Architecturale en beeldende vorming
ABK1_edited.jpg
BAUK9.JPG

Beeldende en
Audiovisuele 
kunsten 

Ben je artistiek aangelegd? Hou je van kunst en steek je zelf graag de handen uit de mouwen? Wil je je creativiteit verder ontwikkelen?

 

De tweede graad Beeldende en Audiovisuele Kunsten biedt je een brede algemene opleiding via de algemene vakken en de kunstvakken waarbij een persoonlijke aanpak en ontplooiing voorop staat.
Je kiest voor deze richting als je graag creatief aan de slag gaat en een brede interesse hebt voor kunst, en meer specifiek voor alle vormen van de audiovisuele beeldcultuur. De rode draad in deze opleiding is het aspect van de "storytelling".

 


 

In samenwerking met HAST

download.png
BAUK9.JPG
Beeldende en Audiovisuele kunsten
ABK1_edited.jpg
ABV2d.jpg
pennen

ABK
Architecturale en Beeldende Kunsten

De tweede graad Architecturale en Beelden- de Kunsten biedt je een brede algemene opleiding via de algemene vakken en de kunstvakken waarbij een persoonlijke aanpak en ontplooiing voorop staan.

Je kiest voor deze richting als je graag creatief aan de slag gaat en je een brede interesse hebt voor kunst, en meer specifiek voor de architecturale kunsten.

In de kunst- vakken word je binnengeleid in de wereld van de vrije, toegepaste en architecturale kunsten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een woonkamer op schaal moet tekenen, hoe je ze kan inkleden en hoe je er uiteindelijk een maquette van kan maken.

Op basis van je ervaringen en talenten kan je je in de derde graad verder verdiepen in de richting Architectuur en Interieur of Beel- dende Kunst.

download.png
ABK

VISIE

Een artistieke opleiding waar creativiteit centraal staat

In onze school vertoef je in een vriendschappelijke sfeer waarin jouw artistieke interesses centraal kunnen staan.

Vanuit een hoogstaande training van je muzikale
vakkennis en vaardigheden kan je op zeer diverse manieren actief leren musiceren. Naast het bespelen van je instrument – dat een ‘hoofdrol’ speelt in je opleiding – krijg je unieke kansen om samen te spelen (ensemble/combo) en te zingen (koorzang) tijdens concerten, workshops en projecten (muziektheater).

 

Onder de deskundige leiding van ervaren leerkrachten ontdek je de geheimen van akkoorden en hoe je hiermee creatief aan de slag kan: je kan ermee leren arrangeren en componeren! Je krijgt lessen samenspel/ensemble waarin je deze eigen arrangementen en composities kan spelen, samen met je medestudenten. Mogelijk klinkt je eigen compositie zelfs tijdens een van de schoolconcerten!

 

In deze wervelende wisselwerking tussen muziek spelen en steeds meer (over) muziek leren ontdek je wat jou het meeste boeit. Je ontwikkelt je ‘eigen artistieke stem’ - je artistieke eigenheid, en daar draait het uiteindelijk om.

Visie
Ons team

ONS TEAM

Amijs Ruth: coördinator Beeldende en Architecturale Kunsten +                               Toegepaste Beeldende Kunst / toegepaste beeldende                            vorming

Boonen Frank: Tuba
Buzzerio Donatella: coordinator klassiek/notenleer/theorie/harmonie
Buzzerio Graziana: klarinet
Cambré Lieven: jazz saxofoon/ensemble, pop/jazz harmonie, jazz                                    compositie
Ceunen Filip: compositie/muziektheorie
Cirone Marco: pop coordinator/pop gitaar/notenleer/popcompositie
Daems Roeland: pianobegeleiding/stemmer
Deckers Stefan: klassiek piano
Demuynck David: pop piano/ pop ensemble

Deprez Sofie : waarneming

Dupuis Kelly : beeldende vorming / architecturale vorming
Deroost Greta: studiebegeleiding
Dreesen Lut: notenleer/praktische harmonie/harmonie
Finoulst Tim: jazz gitaar/analyse/notenleer

Gaethofs Jurgen: kunstgeschiedenis

Geboers Werner: project coordinator/opnametechniek/muziektheorie

Gijsels Astrid: viool

Ketelbuters Luc: klassiek piano

Leyssen Renate: piano

Leus Geert: Trombone

Liefsoens Andres: jazz coordinator/slagwerk/jazz ensemble

Morren Luc: dans

Minten Heidi: klassiek piano

Olaerts Tom: popzang

Pellens Peggy: dwarsfluit

Rubens Katelijne :  waarneming, toegepaste beeldende vorming,                                         kleur

Schraa Annelies: blokfluit

Servaes Jan: slagwerk

Struyven Ria: klassiek zang

Truyen Sofie: drama

Vanbuel Martijn: pop/jazz bas en pop/jazz ensemble

Van Coillie Arne: jazz piano/praktische harmonie
Van Engeland Anja: klassiek zang
Van Roey Christine: klassiek gitaar
Van Son Josephine: harp
Vanspauwen Stefanie: piano
Versteynen Kim: jazz zang
Volders Christianne: klassiek zang
Willekens Kris: notenleer/praktische harmonie/piano
Willems Andy: pop praktische harmonie/piano
Willems Leen: analyse/muziekgeschiedenis
Winten Annelies: accordeon
Wuyts Yves: trompet

Kalender

KALENDER

TOELATINGSPROEVEN

Zie jij het wel zitten om in je secundaire opleiding heel erg veel met alle facetten van de muziekwereld actief te zijn en wil je deel uitmaken van een te gekke en hechte groep leerlingen? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze toelatingsproef op de opendeurdag. Had je graag nog een bijkomend woordje uitleg alvorens in te schrijven? Neem dan snel contact op via 0495/285649 of werner.geboers@musart.be

Inschrijvingen
bottom of page