
POP
Gedreven, passioneel, nieuwsgierig, respect voor de traditie en vollen bak goesting in een creatieve muzikale toekomst.
De popmuziek begint bij de blues en de rock n roll, heeft de traditie van de song in zijn DNA zitten. Pop is ruw en rauw in rock maar teder en zacht bij de folkzanger. Pop danst, pop grijpt terug naar de essentie wilt soms ook net niet tot een punt komen. Popmuziek gebruikt de technologie om zich te uiten en speelt leentje buur bij andere tradities zoals jazz, klassiek, wereldmuziek, … om er een eigen verhaal mee te vertellen.
De muzikant die kiest voor pop wordt door een gepassioneerd docententeam uit het werkveld van de pop, rock en jazz gecoached om vanuit een stevige basis te groeien tot een wondermooi, innovatieve en breed inzetbare (pop)muzikant.

JAZZ
Droom je ervan om solo's te spelen op swingende jazz-standards, en arrangementen te schrijven voor je eigen combo? In onze jazzafdeling leer je de geheimen van improvisatie, van blues en swing, van scat singing en latin, van Louis Armstrong en Jacob Collier!

KLASSIEK
Mogelijk heb je een voorkeur voor het klassieke repertoire en wil je samenspelen in een kamermuziekensemble of orkest.

TBK
Toegepaste Beeldende Kunst
De richting Toegepaste Beeldende Kunst biedt je een brede waaier aan vakken om je creatieve talenten te ontwikkelen.
In de vakken waarnemingstekenen en beeldende vorming specialiseer je in de kennis en de vaardigheden van verschillende aspecten van de kunst: tekentechnieken, grafiek, beeldhouwen, keramiek, fotografie, … Doorheen het vak toegepaste beeldende vorming krijg je het grafisch ontwerpen in de vingers door bijvoorbeeld logo’s, affiches, verpakkingsmateriaal, enz. te ontwerpen. Het manueel ontwerpen wordt uitgebreid met de diverse mogelijkheden van digitale beeldverwerking.
In deze richting ontdek je nog meer de mogelijkheden van de beeldende taal. Je leert jezelf zowel objectief als expressief te uiten. Je zoekt naar boeiende en originele oplossingen voor twee- en driedimensionale vraagstellingen. De beeldende technieken
en tekenvaardigheden zijn geen doel op zich meer, maar staan steeds in relatie tot de vorm en inhoud van het eindproduct.
Via kunstreizen in binnen- en buitenland, gerichte bedrijfsbezoeken en een geïntegreerde proef (GIP) in het laatste jaar, vorm je een realistisch beeld van je verdere studiemogelijkheden en je latere werkterrein.
In samenwerking met HAST




ABV
Architecturale en beeldende vorming
Ben je artistiek aangelegd? Hou je van kunst en steek je zelf graag de handen uit de mouwen? Wil je je creativiteit verder ontwikkelen?
De tweede graad Architecturale en Beeldende Vorming combineren we een stevig pakket algemene vakken met een gedegen opleiding in architecturale en beeldende kunsten. Je kiest voor deze richting als je graag de wetenschappelijke theorie koppelt aan de praktijk en interesse hebt voor kunst.
De combinatie van deze theorie- en praktijkvakken zorgt voor een degelijke en gevarieerde opleiding met het oog op doorstroom naar de derde graad.
In samenwerking met HAST


Beeldende en
Audiovisuele kunsten
Ben je artistiek aangelegd? Hou je van kunst en steek je zelf graag de handen uit de mouwen? Wil je je creativiteit verder ontwikkelen?
De tweede graad Beeldende en Audiovisuele Kunsten biedt je een brede algemene opleiding via de algemene vakken en de kunstvakken waarbij een persoonlijke aanpak en ontplooiing voorop staat.
Je kiest voor deze richting als je graag creatief aan de slag gaat en een brede interesse hebt voor kunst, en meer specifiek voor alle vormen van de audiovisuele beeldcultuur. De rode draad in deze opleiding is het aspect van de "storytelling".
In samenwerking met HAST




ABK
Architecturale en Beeldende Kunsten
De tweede graad Architecturale en Beelden- de Kunsten biedt je een brede algemene opleiding via de algemene vakken en de kunstvakken waarbij een persoonlijke aanpak en ontplooiing voorop staan.
Je kiest voor deze richting als je graag creatief aan de slag gaat en je een brede interesse hebt voor kunst, en meer specifiek voor de architecturale kunsten.
In de kunst- vakken word je binnengeleid in de wereld van de vrije, toegepaste en architecturale kunsten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een woonkamer op schaal moet tekenen, hoe je ze kan inkleden en hoe je er uiteindelijk een maquette van kan maken.
Op basis van je ervaringen en talenten kan je je in de derde graad verder verdiepen in de richting Architectuur en Interieur of Beel- dende Kunst.

VISIE
Een artistieke opleiding waar creativiteit centraal staat
In onze school vertoef je in een vriendschappelijke sfeer waarin jouw artistieke interesses centraal kunnen staan.
Vanuit een hoogstaande training van je muzikale vakkennis en vaardigheden kan je op zeer diverse manieren actief leren musiceren. Naast het bespelen van je instrument – dat een ‘hoofdrol’ speelt in je opleiding – krijg je unieke kansen om samen te spelen (ensemble/combo) en te zingen (koorzang) tijdens concerten, workshops en projecten (muziektheater).
Onder de deskundige leiding van ervaren leerkrachten ontdek je de geheimen van akkoorden en hoe je hiermee creatief aan de slag kan: je kan ermee leren arrangeren en componeren! Je krijgt lessen samenspel/ensemble waarin je deze eigen arrangementen en composities kan spelen, samen met je medestudenten. Mogelijk klinkt je eigen compositie zelfs tijdens een van de schoolconcerten!
In deze wervelende wisselwerking tussen muziek spelen en steeds meer (over) muziek leren ontdek je wat jou het meeste boeit. Je ontwikkelt je ‘eigen artistieke stem’ - je artistieke eigenheid, en daar draait het uiteindelijk om.

ONS TEAM
Amijs Ruth: coördinator Beeldende en Architecturale Kunsten + Toegepaste Beeldende Kunst / toegepaste beeldende vorming
Boonen Frank: Tuba
Buzzerio Donatella: coordinator klassiek/notenleer/theorie/harmonie
Buzzerio Graziana: klarinet
Cambré Lieven: jazz saxofoon/ensemble, pop/jazz harmonie, jazz compositie
Ceunen Filip: compositie/muziektheorie
Cirone Marco: pop coordinator/pop gitaar/notenleer/popcompositie
Daems Roeland: pianobegeleiding/stemmer
Deckers Stefan: klassiek piano
Demuynck David: pop piano/ pop ensemble
Deprez Sofie : waarneming
Dupuis Kelly : beeldende vorming / architecturale vorming
Deroost Greta: studiebegeleiding
Dreesen Lut: notenleer/praktische harmonie/harmonie
Finoulst Tim: jazz gitaar/analyse/notenleer
Gaethofs Jurgen: kunstgeschiedenis
Geboers Werner: project coordinator/opnametechniek/muziektheorie
Gijsels Astrid: viool
Ketelbuters Luc: klassiek piano
Leyssen Renate: piano
Leus Geert: Trombone
Liefsoens Andres: jazz coordinator/slagwerk/jazz ensemble
Morren Luc: dans
Minten Heidi: klassiek piano
Olaerts Tom: popzang
Pellens Peggy: dwarsfluit
Rubens Katelijne : waarneming, toegepaste beeldende vorming, kleur
Schraa Annelies: blokfluit
Servaes Jan: slagwerk
Struyven Ria: klassiek zang
Truyen Sofie: drama
Vanbuel Martijn: pop/jazz bas en pop/jazz ensemble
Van Coillie Arne: jazz piano/praktische harmonie
Van Engeland Anja: klassiek zang
Van Roey Christine: klassiek gitaar
Van Son Josephine: harp
Vanspauwen Stefanie: piano
Versteynen Kim: jazz zang
Volders Christianne: klassiek zang
Willekens Kris: notenleer/praktische harmonie/piano
Willems Andy: pop praktische harmonie/piano
Willems Leen: analyse/muziekgeschiedenis
Winten Annelies: accordeon
Wuyts Yves: trompet

KALENDER

TOELATINGSPROEVEN
Zie jij het wel zitten om in je secundaire opleiding heel erg veel met alle facetten van de muziekwereld actief te zijn en wil je deel uitmaken van een te gekke en hechte groep leerlingen? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze toelatingsproef op de opendeurdag. Had je graag nog een bijkomend woordje uitleg alvorens in te schrijven? Neem dan snel contact op via 0495/285649 of werner.geboers@musart.be