top of page

Meer info

lager ondrwijs
Kopie van IMG_20220907_151420_edit_1104956043981911.jpg

DAGVERLOOP

20230216_174038(0).jpg

STUDIE

IMG_20220921_162456.jpg

ONTSPANNING

DAGVERLOOP

Een duidelijke structuur is één van de pijlers voor een kwalitatief internaat.  Om die structuur te kunnen bieden, heeft elke werking (lager onderwijs, midiora en humaniora ) een eigen dagindeling. 

Dagverloop LO

STUDIE

Vanaf het eerste leerjaar biedt het internaat kansen aan kinderen van de basisschool.  Niet enkel leerlingen van de Mozaïekschool,  maar ook leerlingen van het BLO (De Berk , De Kids, De Buidtelberg, De Schakelschool,...) vinden bij onze basisschoolgroep een fijne opvang en begeleiding.

Een vaste structuur, degelijke studiebegeleiding, persoons- en behoeftengebonden aandacht en een huiselijke sfeer bieden elk kind de mogelijkheid tot ontplooiing en groei.

Samen met ouders, school , CLB en externe diensten worden oplossingen gezocht voor problemen allerhande.

STUDIEBEGELEIDING


De studiebegeleiding van het lager onderwijs wordt opgesplitstDe internen studeren van 17u00 tot 18u10.  Zij worden begeleid door Jan en Valerie, alsook één of meerdere stagiairs (bachelor en/of graduaat  orthopedagogie, jeugd-e n gehandicaptenzorg,...).  Bij hen kan men terecht voor uitleg, maar natuurlijk ook voor controle en overhoren van taken en lessen.

De studie gebeurt in stilte, de studieregels worden in het begin van het schooljaar kenbaar gemaakt en nageleefd.  Er is aandacht voor orde en netheid , de boekentasjes worden regelmatig op orde gezet.

Dagelijks worden de agenda's nagekeken en ondertekend.  Na de studie, als er nog tijd over is, wordt er verplicht gelezen (geen stripverhalen). 

 

Er is steeds mogelijkheid tot avondstudie om 19u30.

Er zijn steeds pc's en tablets voor tabletonderwijs beschikbaar.

Het internaat onderhoudt intensieve contacten met de school zodat een degelijke begeleiding en opvolging van de internen gevrijwaard wordt.

Studie LO

ONTSPANNING

Voor de interntjes van de lagere school voorziet ons internaat elke dag een fijne begeleide avondactiviteit. Op woensdagnamiddag is er een uitgebreide activiteit.

Onze activiteiten zijn erg gevarieerd: sport, spel, knutselen, dans, koken, fuif,...  
alsook zwemmen, schaatsen, kinderboerderij Kiewit, uitstapje naar Bokrijk, Pretland, bioscoop,... en een verrassende uitstap op het einde van het schooljaar.

Natuurlijk wordt er extra aandacht besteed aan speciale gelegenheden zoals verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis, carnaval, internaatsspektakel,...

 

Ieder jaar wordt er voor de kinderen een jaarthema uitgewerkt.  Hier wordt maandelijks een groepsgesprek of een activiteit rond gedaan.

Ontspanning LO
bottom of page