Kick off Musart

Musart, de KSO-afdeling van de Humaniora Kindsheid Jesu, gaan dit jaar op tournee. De première van hun tourshow start op zaterdag 26 januari in de Muziekodroom te Hasselt. Onze artiesten van Musart nodigen jullie uit om samen met hen deze kick-off te beleven! Naast de tourshow kan je die avond ook genieten van intiemere klassieke, jazz en popconcerten om te eindigen met een Musart-leerkrachtenconcert. Jij komt toch ook?!

Inkom: €5 voorverkoop / €8 kassa

 

Reservatie tickets via https://goo.gl/forms/lcqslSoYwvkECKwI2

 

World Academy workshop klimaatverandering in De Mozaïek

De leerlingen van optie-uur World Academy zijn voor de vakantie een workshop rond klimaatverandering gaan geven in het 2e leerjaar van basisschool De Mozaïek in de Banneuxwijk. Kijk even mee wat onze leerlingen deze kinderen konden bijleren over klimaatverandering. 

TVL bezoekt de leerlingen op de Corda Campus

Fier om onze lokalen te tonen op deze levendige campus. Bekijk het volledige verslag via deze link.

X-mos 2018: school op stelten

X-mos editie 2018 ging niet onopgemerkt voorbij.. 
Bekijk het volledige TVL- verslag via deze link

Toelatingsproeven Musart muziekhumaniora

Je kan nog steeds inschrijven voor de toelatingsproeven van Musart, de muziekhumaniora in Kindsheid Jesu.
Wil je graag deel uit maken van deze enthousiaste groep muzikanten, surf dan als de bliksem naar www.musart.be en kijk onder de tabknop "inschrijvingen".
Daar kan je alle info terug vinden alsook de inschrijving voor deze proeven.
We kijken er naar uit om je in onze muzikale familie te mogen verwelkomen!

Wetenschappelijke toppers!

Don't know much about biology? Vergeet het maar! Laura Bellemans (6g) behaalde de derde plaats op de finale van de biologie-olympiade.
Egon Bleukx (6g) eindigde als eerste op de chemie-olympiade en mag in juli deelnemen aan de internationale chemie-olympiade in Thailand. Wablief?? Inderdaad! 
Gefeliciteerd aan beide, wat een topprestatie!

Lentekriebels in HKJ

De leerlingen van 5h kaapten een les en gaven zelf seksuele opvoeding.

MMM-competitie Maastricht

Naast de wiskundeolympiades, waaraan onze leerlingen individueel mogen deelnemen, doen we met onze leerlingen ook mee aan wiskundewedstrijden in groep. Als opstart van onze onderzoekscompetenties voor wiskunde doen onze 8-uursleerlingen elk jaar aan de wiskunde B-dag. Als het past in de organisatie, dan doen we mee aan het wiskundetoernooi van Nijmegen-Leuven. De voorbije 10 jaar schreven we telkens ook een gemengd team van 5e en 6e jaarsleerlingen in voor de Mathematical Modelling competition in Maastricht. Hieraan nemen Nederlandse, Vlaamse en vooral ook veel Duitse scholen deel. Na een derde plaats vorig jaar behaalde onze leerlingen dit schooljaar de tweede plaats. Een dikke proficiat voor Arnaud Hallemans en Martijn Keunen van 5i, en voor Laura Bellemans, Lucas Bijnens en Egon Bleukx van 6g!!

Xmos 2017

Vrijdag 20 januari werd de school weer voor 1 dag ingenomen door de zesdejaars die hun laatste 100 dagen op HKJ vierden. Een virus brak uit, enkele leerkrachten vertoonden hondsdol gedrag, lessen werden gestoord, er werd een directeur op een kameel gezet, in een wervelende show en spectaculaire stunt kon iedereen zijn beste beentje voorzetten en we zagen dan ook weer heel wat talent passeren. Het is een dag waar onze zesdejaars vanaf 1 september reikhalzend naar uitkijken en nu is die alweer voorbij.. Gelukkig hebben we genoeg beeldmateriaal kunnen vastleggen zodat iedereen nog lang kan nagenieten. Kijk mee op onze Facebook-pagina of op de website van de school.

Vierdejaars wisselen uit met Mondovì

In februari ontvangen een aantal van onze vierdejaars een groep leerlingen uit Mondovi. Onze leerlingen zullen hun Italiaanse gasten gedurende enkele dagen in hun gezin opvangen (spannend!) en hen onze school en ons land wat beter leren kennen. Ze gaan bijvoorbeeld samen onze hoofdstad bezoeken, krijgen een lesje Nederlands, doen enkele workshops en doen ook ongetwijfeld buiten de schooluren nog wat leuke dingen. In mei worden de rollen dan omgedraaid, en zullen wij een week vertoeven in het mooie Mondovi. Wordt vervolgd!

Inhoud syndiceren

© 2017 Scholen Kindsheid Jesu | Kempische Steenweg 400 - 3500 Hasselt | info@kjhasselt.be | Tel.: 011 27 84 60 | BE0463.569.334


          Telefoon: 011/278461

          middenschool@kjhasselt.be

         
      Telefoon: 011/278462

      humaniora@kjhasselt.be

 

         
      Telefoon: 011/278463

      internaat@kjhasselt.be

 

         

      ouders@kjhasselt.be